Wijn Tips & Tricks

1. Wijn bewaren? Een paar gouden regels van het bewaren van wijn:

- Een constante temperatuur is het aller belangrijkst, ideaal is zo'n 12-14 graden celsius!

- U kunt rode wijn over het algemeen langer bewaren dan witte wijn....de meeste wijn die heden ten dage geproduceerd wordt is gericht op consumptie op korte termijn.

- Niet goed voor wijn zijn temperatuur schommelingen, grote verschillen in licht en donker en in tegenstelling tot onszelf komt veel beweging een wijn niet ten goede!

- Het allermooiste is natuurlijk een klimaatkast....hierin wordt niet alleen licht en temperatuur gereguleerd, maar ook de luchtvochtigheid zodat uw kurken niet uitdrogen!

2. Start een traditie

Schaf aan het einde van het jaar 10 mooie flessen wijn aan en geef die kado aan de 10 personen die het afgelopen jaar een verschil hebben gemaakt in uw leven. Vertel deze personen ook waarom ze de wijn krijgen, en dat u dit maar bij een beperkt aantal mensen doet.........

3. Wist u dat:

- In Sardinie 22 van de 100.000 inwoners ouder wordt dan 100! Men schrijft dit toe aan het gebruik van de Grenache druif (lokaal: Cannonau druif) in de Sardijnse wijn......

- Hoe hoger de temperatuur waar u wijn bewaart, des te sneller de wijnen rijpen (bij elke stijging van 5° celsius verdubbelen het aantal chemische reacties in de wijn. Bron: Winelife feb/mrt)

- U zelf wijnstokken kan leasen in landen als Frankrijk en uw eigen wijn kan laten maken?

4. Champagne facts & figures:

Wist u dat:

- één Champagnefles van 750 ml zo'n 49 miljoen bubbeltjes telt?

- de druk in een Champagnefles gemiddeld drie keer hoger is dan in een autoband?

- een Champagne kurk met wel 100 Mph de fles kan verlaten.... (Shaken, not stirred)

- Champagne uitgevonden is door de Monnik Dom Perignon.